Onze branches

Samen met onze klanten bouwen we constructies, machines, apparaten, gebouwen, installaties, systemen of voertuigen toegepast in uiteenlopende marktsegmenten. Wij voelen ons bijvoorbeeld thuis in branches als bouw & infra en solar & energie, maar zijn met name werkzaam in de:

Agribusiness

Duurzaamheid en voedselveiligheid zorgen ervoor dat de Agribusiness direct ook een innovatieve branche betreft. Een sector die continu in beweging is.

Kuhn ontwikkelt en bouwt al meer dan 180 jaar landbouwmachines en kent dus alle ins en outs van dit marktsegment. Hun doel? Machines ontwikkelen die de winstgevendheid van een bedrijf sterk verhogen. Hoge capaciteit is daarbij een belangrijke factor voor succes.

Ten behoeve van de SB 1290 grootpakpersen levert van Lierop belangrijke constructiedelen. Zowel in de protofase als voor de daarop volgende repeatopdrachten.

Machinebouw

De machine-industrie maakt een grote diversiteit aan machines en apparaten. Ga maar na hoeveel verschillende machines uw leven dagelijks vele malen gemakkelijker maken. Bovendien volgen de ontwikkelingen elkaar in deze branche in een rap tempo op.

Van Lierop richt zich binnen deze branche op de (middel)grote machines, waar vaak hoge kwaliteitseisen bij komen kijken. Zoals in het geval van Smit Thermal Solutions in Eindhoven: producent van hightech ovens die onder andere worden toegepast in de solar & energie sector. Deze ovens zijn namelijk in staat eigenschappen toe te dichten aan het glas van bijvoorbeeld zonnecellen. Ondanks dat er veel wordt gelast aan deze grote machines (lees: lange tunnels), moeten hoge eisen rondom de nauwkeurigheid, rechtheid en gasdichtheid worden gegarandeerd.

Uniek aan deze samenwerking is dat we aan de hand van het 3D model van onze klant zowel de plaatwerk onderdelen als de gehele samenstelling in eigen huis realiseren.

Transport & Logistiek

Zonder transport en logistiek geen economie! Als belangrijke dienstverlener voor eigenlijk alle andere sectoren zorgt deze branche immers voor het op tijd aanleveren van grondstoffen, maar natuurlijk ook voor de verspreiding van de eindproducten.

Hiab is binnen dit marktsegment wereldwijd de grootste leverancier van toonaangevende laad- en lossystemen. Ontwikkelde het bedrijf in 1944 de eerste autolaadkraan, vandaag de dag beschikt het over een breed palet autolaadkranen geschikt voor zware heftaken en de beste precisie. 

Voor maximale belasting en prestatie worden deze kranen en alle daartoe behorende onderdelen vervaardigt uit hoge sterkte staal met treksterktes tot wel 1000 n/m2. Het snijden, buigen, lassen en verspanen van deze materialen kent voor Van Lierop geen geheimen.

Amusement & Attractiebouw

Een sector die in ieder geval nooit verveelt is toch wel de amusement & attractiebouw. Spectaculaire creativiteit gaat hier altijd samen met ingenieuze technologie. Maar ook veiligheid is een steeds terugkerend en belangrijk thema in deze buitengewone branche.

Een van de meest innovatieve achtbaanfabrikanten ter wereld is onze klant Vekoma. Dagelijks zetten zij zich in voor onvergetelijke belevenissen, waarachter een complexe wereld van hoge precisie schuilgaat op gebied van onder andere veiligheid en comfort.

Als gecertificeerd lasbedrijf is het leveren en borgen van kwaliteit van Lierop wel toevertrouwd. Onze uitgebreide maakkennis en veelzijdigheid zorger er bovendien voor dat we Vekoma ook met de meer complexe plaatwerk onderdelen kunnen ontzorgen.