WERKEN BIJ

Met ruim 30 betrokken vakmensen en de modernste technieken streven wij er - samen met onze klanten - naar de meest efficiënte oplossingen te vinden voor uitdagingen in metaal. Zowel voor eenvoudige als complexe plaat- en lassamenstellingen, in kleine en grote oplages én van maatwerk tot repeatopdrachten.

Uniek aan ons familiebedrijf - dat reeds 60 jaar bestaat - is de manier waarop onze vier gespecialiseerde teams Parts, Production, Projects en Partnership met elkaar samenwerken. Naast een prettige werksfeer waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat, zorgt deze intensieve samenwerking er tevens voor dat we onze klanten met behulp van onze jarenlange ervaring bij kunnen staan als betrouwbare partner in metaal. Van ontwerpfase tot productie.

Heb jij passie voor techniek en inkoop? Ben jij een organisator die zorgt voor een optimale inkoopstrategie en -uitvoering? Wil jij werken bij een familiebedrijf met een rijke historie en een innovatieve visie? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wie zijn wij?

Van Lierop BV is al meer dan 65 jaar een betrouwbare toeleverancier in de metaalsector. Wij zijn gespecialiseerd in plaatwerk en lasconstructies van verschillende staalsoorten, RVS en aluminium. Wij leveren hoogwaardige producten en diensten aan diverse branches, zoals agribusiness, duurzaamheid, amusement en energie. Ongeveer 25% van onze omzet is export. Wij besteden alle benodigde onderdelen en afwerkingen uit aan onze vaste partners.

Wij zijn een MKB familiebedrijf met 35 medewerkers. Wij werken volgens de QRM theorie (Quick Response Manufacturing), waarbij we streven naar korte doorlooptijden en een goede flow van producten. Wij hebben vier gespecialiseerde klantenteams:

 • Parts: losse plaatwerkonderdelen
 • Projects: nieuwe en eenmalige lassamenstellingen
 • Production: repeterende lassamenstellingen
 • Partnership: logistiek, voorraadbeheer en klantontzorging

Wat ga je doen?

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor het gehele inkoopproces van materialen, onderdelen, diensten en uitbestedingen. Je hebt contact met leveranciers, vraagt offertes aan, voert onderhandelingen, sluit contracten af en bewaakt de levertijden en kwaliteit. Je werkt nauw samen met de klantenteams om de beste inkoopoplossingen te vinden en te realiseren. Je houdt de artikelprijzen in ons ERP-systeem actueel en beheert de voorraad. Je signaleert kansen en risico’s in de markt en doet voorstellen voor verbetering en besparing. Je rapporteert aan de directie en levert een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de inkoopfunctie.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een technische of commerciële richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of commerciële economie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als inkoper in een industriële omgeving, bij voorkeur in de metaalsector.
 • Je hebt kennis van en ervaring met inkoopmethodieken, contractmanagement, leveranciersbeoordeling en kwaliteitsnormen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van de Duitse taal is een pré.
 • Je hebt goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden en een commerciële instelling.
 • Je bent resultaatgericht, proactief, analytisch, stressbestendig en een teamspeler.
 • Je bent handig met de computer en hebt affiniteit met kantoorautomatisering (ons ERP-systeem).
 • Je bent woonachtig in de directe omgeving van Heeze (< 25 km).

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende functie bij een groeiend en innovatief bedrijf.
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en een bonusregeling.
 • Een prettige en informele werksfeer in een hecht en enthousiast team.
 • Volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals opleidingen, cursussen en coaching.

Interesse?

Ben jij de inkoper die wij zoeken? Solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton of stuur je cv en motivatiebrief naar koenvanlierop@lieropheeze.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Koen van Lierop, via 040-226 15 22. We zien je reactie graag tegemoet!

   Mail mij            Bel mij

Wij, van Lierop metaal in Heeze, zijn op zoek naar een Junior Werktuigbouwkundige ter uitbreiding van ons team. Ben jij handig in het werken met Solid Works? Ben je op zoek naar een bedrijf waar Werktuigbouwkunde nog een vak is? Waar Werktuigbouwkunde hand in hand gaat met de modernste technieken om tot de beste oplossingen te komen? Dan is dit jouw baan!

Wat jij gaat doen?

Jij beoordeelt en verbetert de informatie van onze klanten ter ondersteuning van de verkoop. Jij beoordeelt niet alleen of we het kunnen maken, maar ook of het functioneert en wat de kosten zijn. In Solid Works maak jij uiterst nauwkeurig 3D tekeningen met daarop de juiste informatie en specificaties. Dit alles doe je samen in overleg met jouw collega’s en onze klanten. We helpen je met de ontwikkeling tot een zelfstandig engineer. Dat lukt ook prima, als jij de ambitie hebt en wilt leren van jouw 30 ervaren collega’s.

Door jouw werk sta je dicht bij de productie en is een hands-on mentaliteit vereist. Het is jouw uitdaging om samen met jouw klanten en collega’s slimme en functionele producten te construeren. Vaak zitten hier serieuze engineering uitdagingen bij.

Wie ben jij?

Je beschikt over een afgeronde HTS Werktuigbouwkunde of vergelijkbare achtergrond én je hebt kennis en ervaring met Solid Works. Je wordt enthousiast van techniek en hoe wij onze producten ontwerpen, construeren en maken.

Wat gaan wij jou bieden?

Een prettige werksfeer in een familiaire en collegiale omgeving. Een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring, waaruit tevens onze waardering zal blijken. Buiten een uitstekend pensioen bieden wij jou ook bijna 40 vrije dagen per jaar. Daarnaast bieden wij je een plek om onderdeel te zijn van innovatieve projecten en veranderingen waarin er voldoende mogelijkheden zijn tot doorgroei en ruimte om ambities waar te maken.

Interesse?

Neem gerust contact op met onze Teamleider van Team Projects: Jos Willems. Hij kan je nog veel meer vertellen over de functie en maakt graag een afspraak met je om nader kennis te maken.

   Mail mij            Bel mij

Volg je een opleiding op LBO, MBO, of HBO met raakvlakken in de metaaltechniek. En ben je op zoek naar je eerste baan of een bijbaan? Wij zijn altijd op zoek naar aankomend technisch talent!


Stuur je CV en een korte motivatie naar info@lieropheeze.nl met als onderwerp: ‘Ik ben geïnteresseerd in een bijbaan / startersfunctie’. Meer informatie? Bel naar 040 – 226 15 22.

Van Lierop vindt het belangrijk dat scholieren en studenten ervaring kunnen opdoen in de praktijk. Daarom hebben wij voor VMBO’ers, MBO’ers en HBO’ers van verschillende technische opleidingen stage- en afstudeermogelijkheden binnen ons bedrijf.


Stuur je CV en een korte motivatie naar info@lieropheeze.nl met als onderwerp: ‘Ik ben geïnteresseerd in een stage- /afstudeerplek’. Meer informatie? Bel naar 040 – 226 15 22.

Interesse?

Neem bij voorkeur per e-mail contact met ons op en schroom niet alvast je CV en motivatie mee te sturen. Maar ook voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@lieropheeze.nl of telefonisch via 040 – 226 15 22.

Open sollicitatie

Ook als er geen gepaste vacature voor je bij staat, maar je er wél van overtuigd bent dat je van toegevoegde waarde kan zijn voor ons bedrijf, horen wij uiteraard graag van je via bovenstaand mailadres of telefoonnummer.

Hans van Lierop
Algemeen directeur

Collegialiteit en Samenwerking, staan bij ons hoog in het vaandel!